Tim Pool Piscine

Firma a fost infiintata in 1994, desfasurand o activitate sustinuta incepand cu 2000. Am inceput cu constructia de piscine, domeniu relativ nou in acel moment pe piata romaneasca, la care firma si-a adus aportul cu cel putin 250 de piscine construite in toti acesti ani pe intreg teritoriul Romaniei.
[detalii+]

piscine publice

Piscina

 publica este destinata unui numar mare de utilizatori. Ea poate avea dimensiuni de 10x25x1,4-1,8m, pana la dimensiuni de 25x50x1,6-2m (piscine olimpice).


Caracteristicile unei piscine publice:

  1. Spatii necesare:
    • -bazin;
    • -camera tehnica (pentru echipamentul de filtrare);
    • - plaja pentru acces la piscina.
  2. Piscina trebuie prevazuta cu canal perimetral datorita volumului mare de apa si numarului mare de utilizatori. Prin canalul perimetral apa se scurge in bazinul de compensare. Este indicat sa se placheze cu gresie speciala pentru piscina sau mozaic de sticla.
  3. Camera tehnica trebuie dotata cu ehipament de filtrare mecanica. Este indicat sa existe doua pompe si doua filtre, pentru ca in caz de defectiune a uneia dintre ele, cealalta sa poata prelua filtrarea.
  4. Timpul de filtrare pentru apa dintr-o piscina publica este de 4 ore, echipamentul de filtrare trebuie sa aiba caracteristicile tehnice necesare pentru a asigura acest timp de filtrare.
  5. Camera tehnica a piscinei publice trebuie dotata si cu echipamente pentru tratare chimica a apei (vezi tratare apa). Acestea trateaza apa in mod automat mentinand parametri la cote perfecte. Tratarea manuala nu poate asigura mentinerea calitatii apei la cotele necesare cerute de standardele europene.
  6. Piscina poate fi dotata cu diferite atractii: cascade, inot contra curent, jeturi de hidromasaj, geizere, tobogane.

piscine private

  1. Spatii necesare:
    • -bazin;
    • -camera tehnica (pentru echipamentul de filtrare);
    • - plaja pentru acces la piscina.
  2. Dimensiunile bazinului de beton pot fi diferite, in functie de dorinta clientului, (de ex. 8x4x1,4-1,8m). Forma bazinului poate fi diferita: dreptunghi, patrat, bob de fasole, pian etc.
  3. Piscinele private se pot dota fie cu skimmere, fie cu canal perimetral.
  4. Dotarea cu skimmere presupune preluarea unui volum de apa mic si se preteaza la constructia unei piscine private. Canalul perimetral este mai spectaculos ca aspect (apa este la nivelul solului, surplusul creat de intrarea utilizatorilor in piscina este preluat prin gratarul canalului in bazinul de compensare). In cazul skimmerelor apa din piscina este la 10-20 cm sub nivelul plajei (la jumatatea skimmerelor).
  5. Tratarea apei intr-o piscina privata se poate face si automat (cu pompe dozatoare), si manual.
  6. Piscina privata poate fi dotata cu cascade, dispozitiv inot contracurent, jeturi pentru hidromasaj, paturi pentru hidromasaj etc.
  7. In cazul piscinelor private este indicata placarea cu mozaic de sticla sau gresie pentru piscine

piscine pentru copii

  1. Spatii necesare:
    • -bazin;
    • -camera tehnica (pentru echipamentul de filtrare);
    • - plaja pentru acces la piscina.
  2. Dimensiunile sunt diferite, dar in general mai mici decat ale unei piscine standard pentru adulti. In mod obligatoriu, inaltimea trebuie sa se incadreze intre 0,3 � 0,8m.
  3. Piscinele private se pot dota fie cu skimmere, fie cu canal perimetral.
  4. Tratarea apei se face automat in cazul piscinelor publice pentru copii, pentru mentinerea calitatii apei la standarde, sau manual in cazul piscinelor private pentru copii, avand in vedere ca la piscinele private numarul de persoane care folosesc piscina este mic (membrii familiei, prieteni etc.)
  5. Tratarea apei intr-o piscina privata se poate face si automat (cu pompe dozatoare), si manual.
  6. Este indicata placarea cu mozaic de diferite culori. Se pot accesoriza cu tobogane pentru copii.

piscine interioare

  1. Piscinele interioare au nevoie de aceleasi spatii ca si piscinele exterioare. In plus, incaperile in care sunt amenajate trebuie dotate cu dezumidificatoare (aparate care mentin umiditatea din interiorul camerei la cote normale). Rolul lor este major in asigurarea confortului in momentul utilizarii piscinei interioare, prin asigurarea calitatii aerului care altfel ar avea de suferit datorita diferentelor de valori dintre temperatura apei si ambient. Apa din piscina trebuie sa aiba in mod normal minim 26 grade. Dezumidificatorul absoarbe surplusul de umiditate din ambient si ajuta la mentinerea temperaturii aerului la valori cu doua grade mai mari decat temperatura apei (valori recomandate).
  2. Piscinele interioare sunt dotate si cu echipamente pentru incalzirea apei: schimbator de caldura, incalzitor electric, pompa de caldura, panouri solare. Acestea ajuta la incalzirea apei pentru utilizarea piscinei in toate anotimpurile. Sursa de caldura poate fi aceeasi cu sursa de incalzire a cladirii sau se poate monta separat, special pentru piscina.

piscine exterioare

Piscinele exterioare sunt destinate utilizarii in sezonul cald. Pentru prelungirea sezonului de utilizare se poate folosi:

  1. acoperirea cu folie cu bule de aer, care mentine temperatura apei in piscina (nu se pierde caldura pe timpul noptii), fereste piscina de mizerii, frunze si praf;
  2. acoperirea cu sistem rigid din PVC.. Sistemul rigid din PVC de acoperire este foarte util pentru ca se poate calca pe el, in acest fel pericolul de inec este eliminat. Pretul mare al acestui tip de acoperire este justificat prin utilitatea extinsa pe care o are, comparativ cu acoperirea cu folie, care nu prezinta acest avantaj.
  3. acoperirea de sine statatoare, din plexiglas, prelungeste sezonul de utilizare a piscinei cu 3 luni (din aprilie pana in octombrie, chiar noiembrie, in functie de temperatura exterioara). Acest lucru justifica pretul relativ ridicat, comparativ cu celelalte tipuri de acoperire

Accesorii piscina

Scara inox

Scara inox 2,3,4,5 trepte modele Lux, Standard, Eco [detalii+]

Lucrari

Tobogan

Tobogan din polyester si fibra de sticla, culoare albastru deschis, manere... [detalii+]

Lucrari

Trambulina Dynamic

Trambulina Dynamic, lungime 2m, latime 0.60m Trambulina Dynamic, lungime... [detalii+]

Lucrari

Dusuri

Dusuri simple sau cu incalzire solara [detalii+]

Lucrari

INFORMATII utile

Importanta acoperirii piscinelor

Prelungirea sezonului de imbaiere cu cateva luni . Posibilitate de pliere vara, pentru a beneficia direct de razele soarelui . Previne inecul copiilor sau a animalelor domestice .... [detalii+]

Acoperiea piscinelor

Prelungirea sezonului de imbaiere cu cateva luni Posibilitate de pliere vara, pentru a beneficia direct de razele soarelui Previne inecul copiilor sau a animalelor domestice... [detalii+]

Tratarea apei din piscina

Cel mai important aspect al intretinerii apei din piscina il reprezinta tratarea chimica. Posibilitatile de tratare sunt de trei tipuri: manual, semiautomatizat si automatizat . [detalii+]

Q&A

Care este cea mai mare piscina din lume?

Cea mai mare piscina din lume s-a construit in Chile, are 1 km lungime si 35 m adancime.

PISCINE

Piscine

Compania Tim Pool este detinatoarea agrementelor tehnice: filtru de apa pentru piscina si pompe. [detalii+]

wellness

Wellness

In portofoliu puteti vedea piscine, wellness center, water park-uri construite si deservite de compania Tim Pool. Tim Pool construieste piscine [detalii+]

Galerie foto

Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto