Tim Pool

Firma a fost infiintata in 1994, desfasurand o activitate sustinuta incepand cu 2000. Am inceput cu constructia de piscine, domeniu relativ nou in acel moment pe piata romaneasca, la care firma si-a adus aportul cu cel putin 250 de piscine construite in toti acesti ani pe intreg teritoriul Romaniei.
[detalii+]

Constructia unei piscine

Elemente de baza

Piscinele pot avea forme si marimi diferite, dar absolut toate, de la piscina din curte pana la piscina cu valuri din water park, functioneaza dupa acelasi principiu. Ele folosesc o combinatie de sisteme de filtrare si tratamente chimice care curata in mod continuu un volum mare de apa.

O piscina tipica are nevoie de 6 componente de baza:

  1. un bazin
  2. un filtru
  3. un dispozitiv de dozare a substantelor pentru tratare apa
  4. tevi de scurgere
  5. tevi refulare
  6. elemente din PVC care conecteaza aceste elemente

Ideea de baza este pomparea apei intr-un ciclu continuu, de la piscina prin sistemele de filtrare si tratare chimica si inapoi in piscina.

Astfel, sistemul de pompare mentine apa curata, fara praf, mizerii si bacterii.

Deci, apa din piscina trebuie sa circule printr-un sistem de filtrare pentru indepartarea impuritatilor. In timpul functionarii apa ajunge in sistemul de filtrare prin mai multe sifoane de scurgere aflate pe fundul piscinei si prin mai multe skimmere � guri de scurgere montate in peretii piscinei aproape de suprafata .

Sifoanele sunt localizate pe fundul piscinei. Aproape toate mizeriile si praful ies din piscina pe aici. Pentru ca oamenii aflati in piscina sa nu isi prinda parul si degetele in gurile descurgere acestea sunt acoperite cu gratare.

Skimmerele trag apa pe acelasi principiu, numai ca de la partea de sus a peretilor laterali (20 cm de nivelul plajei). Tot ce pluteste pe apa (mizerii, praf etc) iese din piscina prin skimmere.

Sistemele de pompare

Pentru majoritatea dintre noi o piscina este mai mult sau mai putin o gaura mare in pamant plina cu apa.

Dispozitivele si echipamentele sunt ascunse intr-o camera tehnica langa piscina. Ele fac din piscina noastra o oaza cu apa limpede si curata.

Inima sistemului de filtrare este pompa. Intr-un sistem tipic motorul electric invarteste un rotor in interiorul pompei. Acesta impinge apa din diferitele tevi de scurgere prin filtru si apoi inapoi spre gurile de refulare, in piscina.

Inainte de a curge in piscina apa trece printr-un prefiltru care opreste frunzele si alte particule de dimensiuni mai mari sa infunde pompa. Apoi apa curge in filtru.

Filtrarea

Filtrele cu nisip constau intr-un rezervor mare din fibra de sticla , beton sau metal, care contine un strat gros de nisip de o anumita granulatie.

In timpul filtrarii apa din piscina intra prin teava de intrare a filtrului care duce la capatul de distributie a apei din rezervor. In timp ce gravitatia impinge apa in jos prin nisip, particulele mici de nisip retin praful si mizeria. Pe fundul rezervorului apa filtrata se scurge din filtru prin teava de iesire.

In timp, particulele de praf din nisip incetinesc scurgerea apei. Manometrele de pe tevile de intrare si iesire a filtrului arata nivelul blocajului din interior. Daca manometrele arata o presiune mai mare pe teava de intrare decat pe cea de iesire, inseamna ca in filtru s-a adunat multa mizerie. Adica este nevoie de procedeul de � spalare inversa�. Acest lucru se face prin reglarea unui numar de valve pentru redirectionarea fluxului apei. Se inchide teava de retur care duce la piscina si se deschide teava de scurgere care duce la sistemul de canalizare. Se regleaza apoi valva la filtru pentru a lega teava de la pompa la teava de iesire si teava de scurgere la teava de intrare. Cu acest aranjament apa din pompa este impinsa in sus prin nisip, dizlocand particulele de mizerie. La suprafata filtrului apa murdara se scurge prin teava de intrare in canalizare.

Exista si filtre cu diatomita si filtre cu cartus. In cazul filtrelor cu diatomita apa din piscina trece prin site captusite cu pamant diatomitic, o pudra fina facuta din resturi inerte de organisme marine, fosilizate din punct de vedere chimic, numite diatomiti. Intr-un filtru cu cartus, apa trece printr-un filtru facut din panza de poliester. In loc de spalare inversa se scoate filtrul si se curata. Dupa cativa ani, se inlocuieste filtrul cu unul nou (8 ani).

In cele mai multe tari legea prevede ca apa din piscina (volumul echivalent) sa treaca prin filtru intr-o anumita perioada de timp (intre 30 minute si 6 ore).

Pompa si filtrul sunt conectate la si la reteaua de apa astfel incat sa se poata adauga apa proaspata in piscina. Datorita evaporarii, spalarii inverse si a imprastierii pe plaja, apa din piscina trebuie completata periodic. Cand este foarte cald afara si sunt multi oameni in piscina se poate pierde foarte multa apa (ex. 1100 l la 630.000 l apa).


Afla mai multe despre intretinerea unei piscine

Accesorii piscina

Scara inox

Scara inox 2,3,4,5 trepte modele Lux, Standard, Eco

[detalii+]

Lucrari

Tobogan

Tobogan din polyester si fibra de sticla, culoare albastru deschis, manere... [detalii+]

Lucrari

Trambulina Dynamic

Trambulina Dynamic, lungime 2m, latime 0.60m Trambulina Dynamic, lungime... [detalii+]

Lucrari

Dusuri

Dusuri simple sau cu incalzire solara

[detalii+]

Lucrari

INFORMATII utile

Importanta acoperirii piscinelor

Prelungirea sezonului de imbaiere cu cateva luni . Posibilitate de pliere vara, pentru a beneficia direct de razele soarelui . Previne inecul copiilor sau a animalelor domestice .... [detalii+]

Acoperiea piscinelor

Prelungirea sezonului de imbaiere cu cateva luni Posibilitate de pliere vara, pentru a beneficia direct de razele soarelui Previne inecul copiilor sau a animalelor domestice... [detalii+]

Tratarea apei din piscina

Cel mai important aspect al intretinerii apei din piscina il reprezinta tratarea chimica. Posibilitatile de tratare sunt de trei tipuri: manual, semiautomatizat si automatizat . [detalii+]

Q&A

Care este cea mai mare piscina din lume?

Cea mai mare piscina din lume s-a construit in Chile, are 1 km lungime si 35 m adancime.

PISCINE

Piscine

Compania Tim Pool este detinatoarea agrementelor tehnice: filtru de apa pentru piscina si pompe. [detalii+]

wellness

Wellness

In portofoliu puteti vedea piscine, wellness center, water park-uri construite si deservite de compania Tim Pool. Tim Pool construieste piscine [detalii+]

Galerie foto

Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto