Tim Pool

Firma a fost infiintata in 1994, desfasurand o activitate sustinuta incepand cu 2000. Am inceput cu constructia de piscine, domeniu relativ nou in acel moment pe piata romaneasca, la care firma si-a adus aportul cu cel putin 250 de piscine construite in toti acesti ani pe intreg teritoriul Romaniei.
[detalii+]

SUBSTANTE PENTRU TRATAREA APEI DIN PISCINA

CLOR LENT

Dezinfectant care distruge toate tipurile de microorganisme din piscina. Tablete de clor cu topire lenta. Compatibil cu orice tip de sistem de filtrare pentru piscina. � Piscine private: mentineti nivelul clorului intre 1 si 1,5 mg/l. Piscine publice: mentineti nivelul clorului la peste 2 mg/l. Verificati si reglati pH-ul apei tratate intre 6,9 si 7,7 (ideal 7,3). �

FORCE 5

Dezinfectant, antialge, floculant, pH, agent de limpezire. � Dezinfectant cu 5 actiuni. Distruge algele si previne dezvoltarea acestora. Imbunatateste filtrarea prin floculare. Efecte: ajuta filtrarea, mentine clorul din apa la un nivel suficient si eficient, mentine valoarea pH-ului in limite normale, contine anti-alge si floculant atat cat este necesar pentru prevenirea formarii algelor si conglomerarea impuritatilor in vederea eliminarii prin filtrare si aspirare.

CLOR SOC

Clorinare rapida. Dezinfectant suplimentar. Nivel mediu de clor activ aproape de � 50%. � Are efect de clorinare rapida (se pune in apa tulbure sau verde): 7 pana la 10 tablete la 10mc de apa in skimmere, cu filtrarea pe pozitia ON. ! tableta de clor de 20 g la 10mc apa, cu filtrarea pornita, ridica nivelul clorului la 1mg/litru.

CLOR RAPID

Mareste rapid nivelul clorului din apa. Granulat, pentru dizolvare rapida. Nivel mediu de clor disponibil aproape de 60%. Mareste rapid nivelul clorului in apa din piscina.

KIT RELAX

KIT pentru piscina cu volum de apa diferit (50 mc, 70 mc, 90 mc), cu dozele necesare pentru mentinerea stabilitatii compusilor din apa la valori constante timp de o luna.

CLOR LICHID

Clorul lichid este solutia potrivita pentru dezinfectarea automata a apei din piscina (cu pompe dozatoare). Solutie concentrata de hipoclorit de sodiu. Clorul lichid contine un agent de prevenire a depunerilor de calcar.

OXIGEN ACTIV

Agent de oxidare lichid fara clor. Se foloseste dupa tratarea cu algicid. Produs “fara clor”. Nu face spuma. Nu are miros. � 1 litru/10mc apa direct in piscina, cu fitlrarea pornita, dupa ce s-a reglat pH-ul in prealabil (intre 7 si 7,4).

PH MINUS LICHID

Reduce pH-ul. � Nu produce ioni de clor. Contine un nivel ridicat de ingrediente active. Se foloseste mult mai usor decat pH-ul granule. Recomandat pentru piscinele dotate cu pompe dozatoare. � Turnati 0,1 l de lichid pH minus la 10 mc de apa pentru a micsora pH-ul cu 0,2, direct in piscina in dreptul gurii de refulare, cu filtrarea pornita. In caz de apa dura, dublati doza.

PH MINUS GRANULE

Reduce pH-ul. � Nu produce ioni de clor. Dizolvare rapida. Compatibil cu orice tip de tratament al apei din piscina.

PH PLUS LICHID

Mareste pH-ul Recomandat pentru piscinele dotate cu pompe dozatoare. � Turnati 0,1 litri pH plus lichid la 10 mc apa pentru a mari pH-ul cu 0,2, direct in piscina � in dreptul sifonului, cu filtrarea pornita.

PH PLUS GRANULE

Mareste pH-ul. � Granule cu dizolvare rapida. Compatibil cu orice tip de tratament al apei atunci cand sunt dizolvate. Corectati nivelul pH-ului de cateva ori pe zi in etape cu 0,2 pH la intervale de 2 ore. Cand se face tratarea este interzis accesul in piscina!

METALFIX

Previne depunerea de particule de metal dizolvate, in special cupru, fier sau magneziu. � Puneti 1 kg de Metalfix la 50 mc de apa la umplerea piscinei. � N.B.: Pentru un nivel de metale in apa de 1mg/litru, doza se poate dubla.

CALFIX

Indeparteaza depunerile de calcar, previne incrustarea de minerale dizolvate, in special depozitari de metale si calcar. � Puneti 1 litru de Calfix la 20 mc de apa la umplerea piscinei.

ANTIALGE QT20

Previne formarea algelor in apa din piscina. � Masura preventiva Compatibila cu orice tip de echipament de filtrare. Eficient indiferent de nivelul pH-ului din apa tratata.

TESTER PISCINA

Sunt aparate care testeaza nivelul solutiilor din piscina (pH, Cl etc). Dupa testarea apei se aplica tratamentul cu solutiile necesare, in functie de valorile aratate de tester. N.B. Este indicat ca toate operatiunile de tratare a apei sa se faca pe timpul noptii, accesul in piscina in timpul tratamentului trebuie interzis. � � � � � � �

INFORMATII utile

Echipamente pentru filtrarea apei din piscina

Pentru obtinerea apei cristaline in piscina dumneavoastra, este necesar instalarea unui sistem de filrare. Acesta este compus dintr-o pompa autoamorsanta si un filtru. Filtrele se impart in... [detalii+]

Iluminatul subacvatic

Ce-ar insemna o piscina fara iluminat? Pentru serile calde sau pentru orice alta seara, se recomanda folosirea iluminatului subacvatic. In mod frecvent iluminatul unei piscine se... [detalii+]

Dezumidificare

Functioneaza pe principiul recirculare — racire — condensare vapori — incalzire aer. Procedeul este obligatoriu in cazul piscinelor de interior. Datorita evaporarii crescute,... [detalii+]

Q&A

Cum actioneaza clorul in apa din piscina?

Clorul este substanta cea mai folosita pentru mentinerea apei din piscine si spa-uri curata, fara bacterii periculoase pentru sanatatea oamenilor. Clorul ucide bacteriile printr-o reactie chimica simpla. Solutia de clor pe care o puneti in apa se divide in mai multe chimicale incluzand acidul hipocloridic (HOCI) si ionul hipocloritic(OCI). Amandoua omoara microorganismele si bacteriile prin atacarea lipidelor din peretii celulei si prin distrugerea enzimelor si a structurilor celulei, prin oxidare, facandu-le inofensive. Diferenta dintre HOCI si OCI este viteza cu care oxideaza. Acidul hipocloridic poate oxida organismele in cateva secunde, in timp ce ionul hipocloritic face asta in cateva minute (pana la 30). Valorile de HOCI si OCI variaza in functie de nivelul pH-ului. Daca pH-ul este prea mare, valoarea HOCI nu este suficienta, iar curatarea piscinei poate dura mai mult decat in mod normal. In mod ideal, nivelul pH-ului din piscina trebuie sa fie intre 7 si 8; 7,4 este valoarea ideala-aceasta este valoarea pH-ului lacrimilor umane. Indata ce HOCI si OCI au terminat de curatat piscina, ele fie se combina cu alta substanta chimica, cum ar fi amoniul, fie sunt divizate in atomi singulari. Ambele procedee fac clorul inofensiv. Razele soarelui maresc viteza acestor procese. De aceea clorul se adauga in piscina numai pana la rasaritul soarelui. Proprietatile de ucigas de bacterii ale clorului sunt foarte folositoare, clorul are insa si alte proprietati secundare care pot fi suparatoare pentru oameni, chiar periculoase uneori. Clorul are un miros specific puternic, neplacut. Exista si mancarimea pielii pe care o poate declansa. Ionul de hipoclorit determina decolorarea multor tesaturi daca nu sunt spalate imediat dupa iesirea din piscina. De asemenea, cantitatile mari de clor gaz care plutesc deasupra piscinei pot fi foarte daunatoare pentru respiratie. Unele companii specializate in tratarea apei din piscine au dezvoltat alternative pentru clor (oxigen activ). Unele din ele sunt foarte bune, dar nu toate pot atinge nivelul de oxidare si curatare al clorului.

Categorii

PISCINE

Piscine

Compania Tim Pool este detinatoarea agrementelor tehnice: filtru de apa pentru piscina si pompe. [detalii+]

wellness

Wellness

In portofoliu puteti vedea piscine, wellness center, water park-uri construite si deservite de compania Tim Pool. Tim Pool construieste piscine [detalii+]

Galerie foto

Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto Galerie foto